Onze geschiedenis

Het ontstaan van schoongewoon

Schoongewoon is opgericht in 2012 door Remmelt Schuuring vanuit het inzicht dat de schoonmaakmarkt aan vernieuwing toe is. Voortdurend dalende prijzen, druk op de medewerkers en onduidelijkheid voor de klanten. Vanuit de decennia lange ervaring van Remmelt Schuuring binnen deze markt toonde hij de durf het anders te doen. De eerste werknemerscoöperatie in Nederland was geboren en zag het daglicht in 's-Hertogenbosch. 

Hoe werkt dat?

Het gedachtegoed van respect en fatsoenlijke beloning was het uitgangspunt, en dat is het nu nog steeds.
Medewerkers zijn de baas in hun eigen coöperatie en bepalen het wel en wee hiervan. Ze besturen en beslissen mee over de gang van zaken in het bedrijf. 
Voor ondersteuning op commercieel, financieel en bijvoorbeeld informatisering is er Schoongewoon Nederland. Daarmee zijn overheadkosten van de vestiging laag en operationaliteit hoog. 

Gevolg

Sterke motivatie bij de medewerkers, betrokkenheid bij de klant, het is immers onze klant, laag ziekteverzuim en laag verloop wat de kwaliteit ten goede komt.
Snelle besluitvorming op laag niveau, direct wanneer het direct moet en in overleg als dat kan. 

Ontwikkeling 

Dat het anders kan is inmiddels bewezen en daarom groeien we gestaag door.
Schoongewoon is steeds meer landelijk georganiseerd. Relatief kleine schoonmaakbedrijven uit het oogpunt van beheersbaarheid geven u het gevoel van het schoonmaakbedrijf om de hoek.
Daarnaast is er Coöperatief Schoongewoon Nederland waar men terecht kan voor kennis op functioneel en uitvoerend terrein. Ook grote landelijke klanten worden hier ondersteund in samenwerking met de regionale coöperaties.

Bekijk ook onderstaande video voor het "Schoongewoon gevoel"!