donderdag 02 februari 2017

Aberkyn en Zorgdomein tonen hun betrokkenheid

Sinds 1 november 2015 zijn we met onze coöperatie gestart bij Aberkyn en Zorgdomein. Twee opdrachtgevers die onze coöperatieve gedachte omarmen. Ze hebben bewust voor ons gekozen; hoewel ze niet erg tevreden waren over de twee schoonmakers (vader en zoon) die ze hadden hebben ze 100% vertrouwen uitgesproken dat het ons zou lukken om vader en zoon te laten opbloeien.

Helaas is dat niet gegaan zoals gewenst. In toenemende mate waren ze ontevreden over de kwaliteit van schoonmaak.

Het onvermijdelijke moment brak aan dat we afscheid van ze moesten nemen. Uit een sollicitatieronde waren we in contact gekomen met Jannie Keijzer Smit uit Huizen. Een jonge blom van 74 jaar die, zo lijkt het wel, als schoonmaakster is geboren. Een eigenzinnige tante met een enerverend levensverhaal. Schoonmaken als de beste, maar zij duldt geen collega's om haar heen: een echte solist.

Een soort Mien Dobbelsteen. Aberkyn en Zorgdomein waren op voorhand enthousiast en na de kennismaking en een  ronde door het gebouw waren ze om. Een van de mannen onderwierp haar aan een test toen hij bij  het betreden van de eerste verdieping aan Jannie vroeg wat haar opviel. Het gevatte antwoord van jannie was: "Heeft u even de tijd? Dan leg ik het u uit." Ze noemde zonder te aarzelen alle pijnpunten op die Zorgdomein en Aberkyn hadden qua schoonmaak. Als welkom gaven ze Jannie een applaus en een geweldige bos bloemen.

En het gaat nog verder. Ze maakten zich zorgen over de momenten dat Jannie alleen in hun gebouw was. Stel dat er wat gebeurt.. het is toch een vrouw van 74. De oplossing: we creëren samen een telefooncirkel waarin er minimaal tweemaal contact is met jannie.

Zo simpel kan het dus zijn!