dinsdag 08 november 2016

De kracht van onze boodschap(per)

Onze onvolprezen ambassadeur Remmelt slaat geen gelegenheid over om daar waar hij gevraagd wordt lezingen te houden over onze werknemerscoöperatie.

Op de Busines University "Nijenrode" in Breukelen geeft hij af en toe gastcolleges.

Op een van deze colleges was Erik Mandersloot, directeur van Aberkyn, één van de luisteraars.

Hij was geïnspireerd door onze boodschap. Toen hij de volgende dag op kantoor kwam legde hij een briefje op het bureau van zijn kantoormanager Denise de Jong.

De Boodschap was: als wij ooit een ander schoonmaakbedrijf zoeken moet je deze lui (dat zijn wij dus) eens bellen.

En dat deed ze: want ze waren al langere tijd niet tevreden over de schoonmaak en op onze gezamenlijke rondgang bleek ook wel waarom. Binnen een week hadden we een akkoord.

Mooie uitdaging overigens voor ons want de beide schoonmakers Leo en Danny Meijer (vader en zoon) wilden graag op het object blijven. Maar met 3,5 uur méér per week te besteden, een betere verdeling van die uren over de week, goede materialen en niet te vergeten: het akkoord van Aberkyn om op zaterdag 29 oktober een zogenaamde 'nulbeurt' uit te mogen voeren, is het verder alleen nog een kwestie van empowerment.

De mannen zien het zitten en wij ook. Ik heb een mooie taart laten maken en gezamenlijk met Denise en Paul Berger van Zorgdomein (een andere organisatie die in het gebouw zit) hebben we op dinsdag 1 november er een mooie kickoff van gemaakt.

Onne de Vries Talma

Coöperatief Schoongewoon Utrecht UA