Coördinator Onne de Vries

0622201629

onnedevries@schoongewoon.com

  “Schoon met zorg en aandacht in Utrecht.”  

Is schoonmaken vervelend en tijdrovend of maken we alleen schoon omdat het echt niet zonder kan?

Onne de Vries van Coöperatie Schoongewoon Utrecht geeft zijn reactie en vertelt:

Ik was werkzaam in een commerciële wereld, maar toen ik zonder baan kwam te zitten wilde ik eigenlijk iets heel anders. Naar aanleiding van een oproep om te gaan werken als ZZP-er in de schoonmaakbranche ontdekte ik dat het daarin prima werken is! Daarom ben ik in januari 2013 met mijn eigen bedrijf "Clean with Care" gestart.

Ervaring heb ik opgedaan bij een aantal schoonmaakprojecten, waaronder kantoorpanden, een serviceflat, een hospice en enkele particuliere villa’s en dat kwam goed van pas bij de oprichting van "Clean with Care". In eerste instantie ging het er om dat ik goed schoonmaakwerk afleverde en dat gaf veel voldoening en maakt dat ik plezier heb in mijn werk.

Hierdoor komt alles samen: Clean, maar ook met Care.

Ik combineer schoonmaakwerk namelijk met duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Zo werk ik met ecologische en biologisch afbreekbare schoonmaakproducten en doneer 1% van mijn omzet aan de 1%club, die kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden financiert. Opdrachtgevers kunnen er zelf voor kiezen welk project de voorkeur heeft! Ik ben erg gesteld op goede omgangsvormen tussen mensen onderling maar natuurlijk begint het met het vertrouwen van mijn opdrachtgevers in mij en nu onze medewerkers.

In het najaar van 2013 kwam ik in contact met Remmelt Schuuring, oprichter van Schoongewoon. Er was direct een klik en ik heb geen seconde getwijfeld om voor Schoongewoon te starten in Utrecht en later ook Gooi en Eemland. Deze vorm van nieuw ondernemen betekent voor mij een flinke stap voorwaarts op MVO gebied en een verreiking op mijn eigen initiatief "Clean with Care".

Ik heb nu "last van" een blijvend goed humeur, gekoppeld aan mijn Groningse degelijkheid. Beide kenmerken komen mij in mijn werk goed van pas!

En ook voor u goed nieuws!

Bij coöperatie Schoongewoon Utrecht zijn nog mogelijkheden voor het schoonhouden van een aantal projecten!

 

Klanten van Utrecht