Coördinator Paul Lennaerts

0643179580

paullennaerts@schoongewoon.com

  “Waarom ik onderneem bij Schoongewoon?”  

Tot 2013 heb ik gewerkt bij diverse dienstverlenende bedrijven met een landelijk netwerk. Door schaalgrootte ontstond er steeds minder contact met de opdrachtgevers en de mensen die het dagelijkse werk uitvoeren. Veel tijd ging zitten in het managen van interne processen en het afleggen van financiële verantwoording. Daar had ik genoeg van.

De mooiste dagen waren als ik bij mijn opdrachtgevers en mensen was. Dan hadden we het gewoon over wat we deden, hoe het anders kan of beter kon. Je praat over wat mensen bezighoudt en je hoort de mooiste verhalen. Daar wilde ik weer naar toe.

In al die jaren was het mij wel duidelijk dat de beste ideeën op de werkvloer liggen, maar dat het je lastig gemaakt wordt om het doorgevoerd te krijgen, door interne regels of processen.

Remmelt en zijn idee over hoe je een organisatie laat werken sprak mij meteen aan; de mensen die werken zijn de baas. De vorm waarbinnen we dat doen, de werknemers coöperatie, past exact waar ik voor sta: geef mensen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, dan kom je tot de mooiste resultaten. Voor de degene die uitvoert en voor de opdrachtgever.

Onze Social Enterprise waarin we samen geld verdienen, samen bepalen hoe we dit verdelen, maatschappelijk bewust ondernemen en werken met plezier, is het bewijs dat dit gewoon werkt!

Met deze gedachte wil ik graag meer organisaties laten kennismaken met Schoongewoon, om te laten zien hoe het anders en beter kan.

 

Klanten van 's Hertogenbosch