Coördinator Thijs Spaargaren

0651443405

thijsspaargaren@schoongewoon.com

 25 jaar later... 

Toen ik rond mijn dertigste jaar in de wondere wereld van de schoonmaak terecht kwam had ik al snel in de gaten dat dat niet eenvoudig was. Maar eerst druk met een leuke uitdagende, voor het bedrijf, nieuwe markt. Toen overname van het schoonmaakbedrijf ter sprake kwam ging ik mij meer met deze markt bezig houden. Het besef dat het een markt was van stevig aanpakken, behoorlijk wat ongelijkheid en weinig respect kwam snel. Het idee dat het anders moest en ook wel kon heb ik toen niet verwezenlijkt. Gebrek aan durf, financiele middelen en de altijd aanwezige noodzaak van gezinsonderhoud. Die factoren naast de mogelijkheden en kansen die andere functies in andere markten boden bepaalden toen mijn leven. En vervolgens ruim 25 jaar gelukkig met een goede boterham en steeds beter wordende leefomstandigheden.

Na die jaren managementfuncties met genoeg stress, opstapelende rapporten, actielijsten en budgetten besloot ik in 2014 om het roer om te gooien. De filosofie van Ricardo Semler en Mondragon om je eigen leven en en dat van medewerkers anders in te richten sprak al een tijdje aan. Het zien van Tegenlicht over Schoongewoon was van doorslaggevende aard. Na een goed gesprek met mijn werkgever de nieuwe kansen gepakt. Eerst Onze onderneming gestart, onze omdat ik mijn studerende kinderen meenam daarin. Ze konden mooi zeggen dat hun bijbaan geen vakkenvullen was maar ze zijn directeur/vennoot. Dat ze ijverig lopen te poetsen en schrobben samen met hun pa hoeven ze niet te vermelden. Wel met de bedoeling het bedrijf te laten groeien, beheersbaar door anders te organiseren.

Waarom het wiel opnieuw een zet geven als het al draait?

Na een aangenaam gesprek met Remmelt Schuuring hebben we samen besloten om naast het eigen bedrijf een coöperatie op te starten. En dat zijn er al meerdere ondertussen.

Mijn geloof in de gedachte dat wanneer mensen kansen en vertrouwen krijgen ze deze ook nemen staat bovenaan. De gelijkwaardigheid vertaald in respect en medezeggenschap geeft extra motivatie. Daarmee worden in de schoonmaakmarkt belangrijke stappen ter verbetering van kwaliteit voor de klant en in het leven van de medewerker gezet.

In een persoonlijk gesprek vertel ik u graag meer over de mogelijkheden voor uw organisatie.

 

Klanten van Delft