Coöperaties

Schoongewoon is een social enterprise en hanteert 3 basiswaarden.

1. We doen het samen. Een coöperatie is een groep mensen die hun krachten bundelt om tot het beste resultaat te komen voor de klant en zichzelf.

2. Het vermogen van de mens om voor zichzelf te zorgen. Als mensen de kans krijgen om zelf keuzes te maken maar weten dat er een vangnet is, komen er onvermoede kwaliteiten naar boven. Zelf keuzes maken en er samen achter staan.

3. Dichtbij. Wanneer mensen in de woonomgeving aan het werk kunnen ervaren ze dat als plezierig. Dichtbij vergroot het persoonlijk contact onderling en met de klant. Daarnaast hebben ze meer tijd voor gezin, familie, vrienden en hobby's. Dat is beter voor de gezondheid en het milieu.

   

Hoe werkt Schoongewoon?

Schoongewoon valt onder de paraplu van Gewoondoen. De maatschappelijke missie staat voorop en geld verdienen is secundair. Gewoondoen initieert en Schoongewoon Nederland faciliteert, begeleidt en biedt ondersteuning daar waar gevraagd wordt. Alle zaken die centraal geregeld kunnen worden zonder overhead te creeren bij de coöperaties. Zo wordt het werk wordt en blijft de prijs concurrerend.

Wanneer u meerdere vestigingen heeft en u wilt praten over raamcontracten via Schoongewoon verzoeken wij u contact op te nemen middels ons contactformulier. Wij nemen dan direct contact met u op voor het maken van een persoonlijke afspraak.